BIOGRAPHY

 

DJ SHONE // DJ KARIJERA:
Stil: COMMERCIAL CLUB MUSIC...


DJ-ingom se profesionalno bavi više od 10 godina.
Paralelno sa dj-ingom dugi niz godina je radio na mnogim radio stanicama i televizijama kao muzički urednik, voditelj i urednik muzičko-zabavnih emisija.
Ono što okarkteriše njegov energičan DJ set jeste repertoar, direktan kontakt sa publikom preko mikrofona kao i interakcija između njega i publike.
Osim u dj-ingu, vrhunske rezultate postiže i kao producent.

05. jula 2010. godine je izašla njegova prva pesma koju je snimio sa Cvijom, pesma "DISKOTEKA" za koju je radjen i spot, a koji je na oficijalnom kanalu Youtube-a pregledan više od ŠEST MILIONA puta.
Pesma pod nazivom "IGRAJ DOK POSTOJIŠ" koju je snimio sa Ivanom Selakov i reperom Sha kao i spot za pesmu, izlašli su 01. aprila 2011. godine i za sada spot već ima preko DESET MILIONA pregleda. Pesma je napravila balkansku klupsku revoluciju i od tada su skoro sve domaće pesme počele da liče na nju.
10. avgusta 2011. godine, takođe pod etiketom SHONE ENTERTAINMENT je izašla još jedna pesma, ovog puta u dve verzije. U prvoj verziji je gostovao reper JUICE, pesma nosi naziv "BAMBOLA", a druga verzija je na engleskom jeziku i snimljena je takodje sa JUICE-om i sa jednim od najboljih MC-a u Evropi, u pitanju je GEO DA SILVA. Naziv pesme je "YOU MOVE" i za veoma kratko vreme i ove pesme imaju milionske preglede na mreži YouTube.
21. decembra 2011. godine je izašla pesma BEOGRAD koju je snimio sa Anabelom i popularnim sastavom Elitni Odredi i još uvek obara rekorde gledanosti na Balkanu, spot je do sada pregledan preko TRIDESET PET MILIONA puta. Ova pesma predstavlja veliko muzičko osveženje u odnosu na sve njegove dosadašnje projekte i po oceni muzičkih kritičara pesma spada u nekoliko pesama sa najvećim brojem pregleda ikada na Balkanu.
06. juna 2012. godine je izašla pesma "VOLIM DO KRAJA" koju je snimio sa Gocom Tržan a u kojoj se pojavljuje i slovenački reper Challe Salle i do sada je došla do cifre od preko SEDAM IPO MILIONA pregleda i slušanja.
28. septembra 2012. godine je izašla pesma "PROBIJAM LED" koju je snimio sa Ivanom Selakov, a za koju je uradio i klupsku verziju. Ovaj rmx je došao do cifre od DEVET MILIONA PREGLEDA a po samom izlasku i do samog vrha mnogih radio i televizijskih top lista.
Pesma izlazi i pod etiketom GRAND produkcije i od tada se intenzivira i pojavljivanje u najgledanijim emisijama ove izdavačke kuće ali i najgledanijim emisijama nacionalne televizije PINK.
19. decembra 2012. godine je izašla pesma "GRAM LJUBAVI" koju je snimio sa Natašom Bekvalac.
Po izlasku ove pesme dogovorena je i saradnja između njegove i jedne od najvećih diskografskih kuća u Srbiji CITY RECORDS za koju je i izdata pesma.
28. maja 2013. godine producentska kuća SHONE ENTERTAINMENT zbog velikog interesovanja dj-eva izdaje i tzv. PRIVATE VERSION pesme BEOGRAD ovog puta sa Dadom Polumentom i izmenjenim strofama Elitnih Odreda. Napominjemo da je ovo 25-a od finalne 55-e verzije i ona je nastala mnogo pre originalne verzije.
29. oktobra 2013. godine je izašla pesma "NAĐI MI ZAMENU" a gost u ovoj pesmi je Mc Stojan.
01. juna 2014. godine je izašla pesma "UVEK KAD POPIJEM" a gosti u ovoj pesmi su Dara Bubamara & Mc Yankoo. Pesma i spot trenutno imaju preko SEDAM MILIONA pregleda i slušanja.
07. jula 2014. godine je izašo i remix pesme "GLUVE USNE" koji je uradio za Gocu Tržan. 15. juna 2015. godine je izašla pesma "MUŠKE PRIČE" a gosti u ovoj pesmi su Emina Jahović & Teča Gambino.
Pesma za rekordno kratko vreme postaje i hit leta a trenutno na YouTube-u ima preko OSAMNAEST MILIONA pregleda i slušanja.
19. maja 2016. godine je izlašla pesma pod nazivom "SRCE LEDENO" u kojoj gostuju Marina Visković i Dr Iggy.
14. decembra 2016. godine je izašla pesma "PAKAO I RAJ" u saradnji sa Vladom Matovićem koja vrlo brzo postaje još jedan milionski hit. Za pomenute pesme snimljeni su i spotovi koje možete videti u video galeriji.
Uveliko se radi i na albumu koji će se pojaviti u prodaji početkom leta 2017. godine.
Sredinom 2011. godine pokreće svoju producentsku i diskografsku kuću SHONE ENTERTAINMENT.
Kruna dosadašnje dj karijere je saradnja sa najvećim zvezdama domaće estrade kao i gostovanja u gotovo svim najboljim klubovima na Balkanu i dijaspori.

Od brojnih gostovanja se izdvajaju klubovi na Balkanu u sledećim državama:
- Srbija
- Bosna i Hercegovina
- Hrvatska
- Makedonija
- Slovenijia
- Crna Gora

Gostovanja u dijaspori:
- Švajcarska
- Austrija
- Nemačka
- Danska
- Francuska
- Švedska
- Italija
- Grčka
- Češka
- Turska
- Španija
- Mađarska
- Krstarenje i žurka od 24 sata u Švedskoj i Finskoj na brodu CRUISE (brod od 9 spratova)
na kome je bilo nekoliko hiljada ljudi kao i krstarenje i žurka na brodu Partyshiff u Austriji
odnosno Bodenskom jezeru.
- Sa ponosom se ističu i tuneje u Australiji krajem 2012., krajem 2013. kao i krajem 2014. godine i gostovanja u sledećim gradovima:
Sidnej, Melburn, Volongong, Gold Kost, Kanbera, Pert i Adelejd na kome je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.
 

Na manifestaciji "Oskar popularnosti" u Banju Luci dobio je nagradu za najpopularnijeg dj-a na Balkanu u 2011. i 2012. godini. Takođe, nagradu za najpopularnijeg dj-a na Balkanu i nagradu publike za dj-a godine u 2012 i 2014. godini dobio je i u Osijeku kao i u Kraljevu na Kraljevskom muzičkom festivalu. Na Kraljevskom festivalu u Kraljevu je dobio nagradu i 2016. godine u istoj kategoriji. Na prestižnoj i dugogodišnjoj manifestaciji u Beogradu dobija nagradu "Beogradski pobednik 2013". Nagradu za najboljeg dj-a 2015. godine dobija i od radio i televizije "Valentino" iz Bosne i Hercegovine. 2015. godine od radija "studio D", takođe iz Bosne i Hercegovine dobija nagradu za najboljeg dj-a u regionu.

 

- Od 2005. godine je član Nezavisnog Udruženja Novinara Srbije (NUNS)
- Od 2006. godine postaje i član Udruženja Estradnih Radnika Srbije
- Od 2011. godine je i član SOKOJ-a
- Od 2012. godine je i član Autorske agencije za Srbiju


VIDEOS


AUDIO PLAYER 

Dj Shone

 illyDesign | Make Your Style Better!